Gnosjö Rörledningsaffär AB
Järnvägsgatan 35
335 32 Gnosjö
Tel. 0370-33 22 90
info@gnosjoror.se

Expert på VVS-installationer sedan 1935.

Varm upp din fastighet med bergvärme.

Bergvärme

-­ Bergvärme tar till vara på solenergin som finns lagrad i berggrunden och ger dig den största energibesparingen av alla värmepumpar.

Både små och stora tomter

I berggrunden är temperaturen 2­‐8 grader året runt. Genom att borra ett hål på 50-200 meter överförs den lagrade solenergin med hjälp av en slang och köldbärarvätska till ditt vattenburna värmesystem. Där omvandlas sedan solenergin till värme i ditt hus. Hålets djup bestäms utifrån husets energibehov. Bergvärme tar hand om värme- och varmvattenbehov för hela ditt hus och passar både till små och stora tomter. Och under varma sommardagar kan du även använda systemet för att få det svalt inomhus.

Stora besparingar

Bergvärme har initialt höga kostnader för installation och material men solenergin är gratis. Under många år framöver kommer bergvärme därför att ge dig stora energibesparingar. Beroende på vad du har för uppvärmning idag, kan dina värmekostnader sjunka med upp till 80%. Och eftersom du investerar i en uppvärmning som är långsiktig, som sparar energi och är snäll mot miljön; ökar även värdet på ditt hus.

Så funkar det

Här kan du se en kort film om hur bergvärme fungerar.

video på bergvärme

Offert

Kontakta oss för en kostnadsfri offert på bergvärme.

Bergvärme IVT

Illustration:IVT Värempumpar